Alimentació Salut totes

CONEIXES LES ALGUES?

També anomenades les verdures del mar, són altament riques en minerals, sobretot calci i alguna d’elles en ferro.

Són molt valorades en la cultura oriental i la dieta macrobiòtica, per les seves propietats beneficioses per l’organisme. Sobretot són capaces de desintoxicar l’organisme de metalls pesants.

Són ideals com a complement per les dietes de control de pes pel seu alt contingut en fibra més les propietats diürètiques i saciant.

També estimulen el sistema immunitari i milloren les funcions del sistema nerviós gràcies a les vit. del grup b.

A més cadascuna d’elles destaca per mèrits propis:

NORI: Alcalinitzant, ajuda a eliminar metalls pesats, a controlar els nivells de colesterol i a fabricar col·lagen. Millora problemes de pell i mucoses. És estimulant de la flora bacteriana.

WAKAME: bon funcionament del sistema nerviós, protegeix el sistema cardiovascular, neteja la sang i tonifica la circulació.

HIJIKI: reforça ossos, cabell i ungles. Antianèmica i regula l’equilibri hormonal.

AGAR-AGAR: font de col·lagen i fibra és l’opció ideal per fer gelatines vegetals o espessir postres.

DULSE: remullada i llesta per menjar amb qualsevol plat, és rica en proteïnes i Ferro és el complement ideal per situacions d’anèmia

KOMBU: s’afegeix a la cocció de llegums per facilitar la seva digestió.

ARAME: desintoxicant, estimula el creixement de la flora bacteriana i regula el trànsit intestinal.

ESPAGUETI DE MAR: beneficiosa pel sistema cardiovascular.

COM PREPARAR-LES…
Les algues es presenten dessecades i envasades en atmosfera protectora.
N’hi ha que s’han de rehidratar… altres que no… n’hi ha que necessiten cocció… n’hi ha que no … o es poden fer de les dues maneres.

NORI: no cal rehidratar serveix per embolicar el sushi, també es pot torrar lleugerament i esmicolar per afegir en salses o escampar sobre peix o verdures a coure al forn.

WAKAME: s’hidrata per menjar sola, amanida amb sèsam i vinagre d’arròs, per acompanyar altres hortalisses. També es pot afegir, sense hidratar, als últims minuts de la cocció de llegums i cereals, perquè ajuda a fer-les més digeribles.

HIJIKI: es pot consumir crua (rehidratada) en amanides d’hortalisses, arròs o pasta. També cuita: amb saltejats de verdures, cassola de llegum, sopes, acompanyar farcits…

AGAR-AGAR: ideal per fer gelatines amb sucs naturals o espessir salses i postres.

DULSE: sense hidratar es pot afegir en amanides o en plats cuits com purés o amanides d’arròs o pasta.

KOMBU, ARAME i ESPAGUETI DE MAR: cuites amb verdures, bolets, llegums, sopes… fer tempura de verdures, wok, farcits o masses de croquetes, canelons i hamburgueses vegetarianes.

I Herbolari Harmonia recomana 

Aquesta web utilitza Cookies    Veure Política de cookies
Privacidad