Llar totes

CONSELLS PER REFORMAR LA CUINA

La reforma de la cuina encara que és juntament amb el bany de les estances més reformades, són de les més complexes i s’han de planejar correctament, així que en aquest article us donarem la base a tenir en compte.

El primer pas és tenir una bona planificació del que volem, quines són les nostres necessitats, quin estil de mobiliari ens agradaria, si volem molta llum, si voleu canviar la distribució, obrir la cuina al menjador… La cuina és molt personal i cada casa és un món, i tenir una idea preconcebuda ens pot estalviar mals de cap i a l’hora de demanar pressupostos tots tenen la mateixa base i serà més fàcil decidir quin professional et realitzarà l’obra. Recordeu la importància de demanar (i esteu en el vostre dret) la documentació de l’empresa o autònom (llegiu l’article de gener) i que els pressupostos estiguin el més detallat possible.

Analitzarem la distribució que millor s’adapti a l’espai, prendrem les mides amb molta exactitud sense oblidar-nos de les portes, columnes, finestres, pressa d’aigua, endolls, la sortida de fums… Deixa als professionals que proposin la millor solució a les vostres necessitats i no tingueu una idea tancada sobre el disseny final de la cuina. No oblidem el “triangle de treball” (placa de cocció, nevera, aigüera) és clau a qualsevol disposició.

Hi ha diferents tipus de distribució per les cuines:

– Lineal: mobiliari col·locat a una banda de paret, per guanyar emmagatzematge els mobles alts que siguin fins al sostre o de 90cm en comptes de 70cm.
– L: no us preocupeu de la cantonada, avui dia hi ha molts accessoris que ens poden facilitar l’aprofitament d’aquests espais profunds, com un extraïble.
– U: aquí millor el dit “com menys és més”, intenteu col·locar a una banda columnes completes (nevera, forn, microones, despensa) i la resta sense armaris alts, així donareu sensació de més amplitud i la cuina queda més neta i sense obstacles.
– Paral·lel: la base primordial és que hi hagi mínim 1m d’espai entre banda i banda per poder treballar còmodament.
– Amb península o illa: ideal per espais oberts al menjador o cuines amb molta amplitud,
Igual que amb la cuina en paral·lel, intenteu deixar mínim 1m al voltant per poder treballar còmodament.

Un cop tenim la distribució clara de la cuina, toca escollir els materials, compareu la qualitat de les portes, interiors, calaixos i ferratges, intenteu no renunciar a la qualitat.

El mobiliari de la cuina (com el del bany) han d’oferir gran resistència (aigua, altes temperatures, ratllades…), materials hidròfugs i ignífugs, de fàcil neteja i que no siguin porosos. L’encimera és una part important, és la principal superfície de treball, i tenim diferents opcions:
– Laminades i estratificades: són les més econòmiques, però són més delicades i no ofereixen una alta prestació.
– Porcellàniques: l’opció que més aconsellem, no es ratllen i aguanten altes temperatures, tenen una bona varietat d’acabats i de fàcil neteja. Sobretot amb el cant arrodonit perquè sigui més resistent als cops fortuïts.
– Quars compacte: Silestone o Neolith, són molt boniques, resistents, fàcils de netejar, però heu de tenir cura amb la calor i els ratllats, són més delicades.

Paviments i revestiments millor porcellànics, d’un color que combini amb l’ambient o neutre, d’acabats fàcils de netejar. Els colors atrevits o sense harmonia sovint passen de moda aviat, els color apagats i sense contrast et faran sensació d’una cuina avorrida. Els tons de fusta, blancs i grisos neutres són els més emprats i no passen de moda. Els formats de mida mitjana o grans tenen l’avantatge de no tenir tanta junta i estèticament són més agradables.

I no ens oblidem de la il·luminació, les llums LED són la millor opció, es poden instal·lar a qualsevol lloc (dintre o sota de l’armari, amb reguladors d’intensitat…).

L’aixeta també que sigui extraïble, ens facilitarà la neteja de l’aigüera, olles grans o omplir el cubell de fregar. L’aigüera si teniu poc espai millor que sigui d’1 si, però si no és impediment poseu de 2 sins, opteu pel més pràctic. I ja per acabar, la campana extractora i la sortida de fums, sobretot que sigui acord amb l’espai i tipus de cuina, ens estalviarà males olors, vapors d’aigua i grasses mantenint l’aire net, opteu per una absorció superior a 500m3/h.

Encara que sembli obvi, en la reforma d’una cuina influeixen molts factors i potser alguna cosa es pot complicar, així que el “faci-ho vostè mateix” està bé si teniu els coneixements, l’habilitat, eines i teniu molt de temps per reformar la cuina, si no us importa com quedarà finalment, quant de temps trigareu i el cost final. El temps aproximat d’una reforma de cuina són unes 4 setmanes un cop aprovat el pressupost, però real d’obra un cop es tenen els mobles són 10 dies màxim més 1 setmana pel muntatge de l’encimera (que es mesura in situ un cop posats els mobles). Poseu-vos en mans d’un professional, minimitzareu els riscos, el servei que ofereixen les petites empreses que aposten per fabricants nacionals de proximitat evitant importacions, sol ser més ràpid i àgil que les grans firmes, amb processos productius més globalitzats i industrialitzats, i, per tant, amb temps de resposta més lents.

Vols reformar la teva cuina? Truca’ns sense compromís i demana’ns pressupost.

Aquesta web utilitza Cookies    Veure Política de cookies
Privacidad