Salut totes

PRESA DE CONSCIÈNCIA DEL COS FÍSIC I ELS SEUS CONTACTES

El nostre cos ens està parlant contínuament a través de les nostres sensacions físiques (dolor, son, gana), de les nostres emocions (alegria, tristesa) i dels nostres sentiments (amor, odi) i és mitjançant la consciència corporal que podem escoltar els seus missatges.
Podem adquirir les capacitats necessàries per influir en el nostre comportament i en el nostre estat a través de la pràctica de la presa de consciència corporal.

Fem la pràctica:
– Estira’t a terra o al llit i acomoda’t, posa els braços i les cames una mica separats però que reposin naturalment i pel seu propi pes. Tanca els ulls.
– Pren consciència de la postura com si la teva consciència es mogués per tot el cos prenent nota del seu estat. Deixa’t portar per la gravetat.
– Identifica’t amb el teu cos saben que tots els seus òrgans estan funcionant perfectament. Observa com el teu cos respira lenta i profundament, per ell mateix, sense que facis res.
– Pren consciència dels punts de contacte amb el terra o amb el llit:
– Sent el recolzament i el pes del cap, sense tensar els músculs per després centrar la teva atenció en el cabell…, el front… els músculs que envolten els ulls i on els teus ulls es relaxen. Passa a la mandíbula i centra’t en els seus músculs. Fes el mateix amb la llengua…, deixant anar els llavis.
– Passa ara al coll i la part posterior del coll i analitza els teus músculs per veure si són flexibles. Sent les vèrtebres cervicals.
– Sent el contacte que fan les espatlles i els braços amb la superfície on estan recolzats…, pren consciència d’aquest contacte i del seu pes…, prolonga aquesta atenció al llarg dels braços fins a arribar als dits de les dues mans…, sent les articulacions de les espatlles, colzes, canells, mans i dits…
– Centra la teva consciència en la columna vertebral…, el seu contacte i el seu pes…, des de la base del crani fins a la punta inferior del coxis. Deixa que s’afluixi cada vèrtebra. Centra’t en l’amplada de l’esquena i sent el seu pes com si deixés marca damunt la superfície on es recolza. Sent les articulacions dorsals i lumbars.
– Pren consciència de la zona de l’abdomen i el ventre. Sent les articulacions dels malucs. Sent el recolzament dels glutis i el seu pes.
– Pren consciència de la massa muscular de les cuixes…, sent el pes i el seu recolzament. Baixa cap als genolls…, bessons…, talons… i peus. Sent les articulacions dels genolls…, dels turmells i dels peus.
– Sent el teu cos i percep totes les sensacions agradables que manifesta…, la respiració tranquil·la…, el cor relaxat. Imagina el pes del teu cos sobre un matalàs de plomes.
– Estàs utilitzant la teva ment de forma voluntària per estudiar el teu cos i la seva posició. Estàs identificant-te amb ell. Presta atenció a la sensació general del cos.
– Ara fes dues respiracions profundes lentament, mou els dits de les mans i els peus i obre els ulls.
Quan ho consideris oportú et pots anar incorporant a poc a poc i quedar-te amb aquesta sensació en el teu cos.
Proposa’t la intenció de portar aquesta consciència fluida del teu cos a l’activitat que vagis a fer a continuació.

Aquesta web utilitza Cookies    Veure Política de cookies
Privacidad